Tisk

Priority českého předsednictví posunou EU

Praha, 17. 12. 2008

Předseda Senátu Parlamentu ČR se dnes na pracovním obědě sešel s velvyslanci členských zemí Evropské unie.

„Minulý týden se v Senátu sešli předsedové Evropského parlamentu s představiteli českého parlamentu, abychom doladili poslední detaily převzetí našeho předsednictví. Dnešní oběd s velvyslanci Unie, na který jsem pozval i ambasadory kandidátských zemí, je dalším krokem v naší přípravě na předsednictví Radě,“ uvedl předseda Senátu.

Předseda Senátu Parlamentu ČR se dnes na pracovním obědě sešel s velvyslanci členských zemí Evropské unie. „Minulý týden se v Senátu sešli předsedové Evropského parlamentu s představiteli českého parlamentu, abychom doladili poslední detaily převzetí našeho předsednictví. Dnešní oběd s velvyslanci Unie, na který jsem pozval i ambasadory kandidátských zemí, je dalším krokem v naší přípravě na předsednictví Radě,“ uvedl předseda Senátu.

„Zdůraznil jsem velvyslancům, že jsme dobře připraveni, že parlament velice úzce koordinuje kroky s vládou i jednotlivými resorty, a že naše priority, tedy energetika, východní Evropa a ekonomika – s ohledem na probíhající krizi, Evropě pomohou posunout se v řešení těchto otázek dál,“ dodal Přemysl Sobotka.

Oběda se zúčastnili představitelé všech 27 zemí Unie, omluvil se pouze velvyslanec Portugalska a Malty, z pozvaných kandidátských zemí, tedy Makedonie, Turecka a Chorvatska, se omluvil turecký velvyslanec.

Velvyslanci si setkání velmi pochvalovali s tím, že šlo o první akci podobného charakteru před českým předsednictvím.

 

Petr Kostka
tiskový tajemník
Kancelář Senátu Parlament ČR
16/12/2008



Parlamentní akce