Tisk

TISKOVÁ ZPRÁVA

Na předsednictví jsme dobře připraveni

V Senátu Parlamentu ČR se dnes uskutečnila koordinační schůzka představitelů parlamentu a vlády k nadcházejícímu předsednictví Radě EU. Jednání se zúčastnil předseda Senátu Parlamentu ČR Přemysl Sobotka, předseda Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR Miloslav Vlček, místopředseda vlády pro Evropské záležitosti Alexandr Vondra a také místopředsedové obou komor Alena Gajdůšková, Petr Pithart, Jiří Šnebereger, Jiří Liška a Milan Štěch ze Senátu, Miroslava Němcová, Lucie Talmanová, Lubomír Zaorálek, Jan Kasal a Vojtěch Filip z Poslanecké sněmovny.
„Dolaďovali jsme exekutivní a parlamentní dimenzi našeho předsednictví. Jsem přesvědčen, a mohu to za parlament říct, že obě komory jsou na nadcházející předsednictví dobře připraveny, naše kroky pochopitelně úzce koordinujeme. S vládou jsme se domluvili na oboustranné spolupráci, abychom si vzájemně nekolidovali,“ uvedl po jednání na tiskové konferenci Přemysl Sobotka. „Parlament podporuje hlavní priority českého předsednictví a k tomu budou směřovat i všechny akce obou komor společně. Chystáme se hlavně na jednání o energetice, o ekonomických otázkách v době krize, ale i na tzv. velký COSAC, který parlamentní část našeho předsednictví v květnu v Praze, vzhledem k červnovým volbám do Evropského parlamentu, vlastně uzavře,“ dodal Přemysl Sobotka.

V úterý 9.12. byly také oficiálně spuštěny webovské stránky českého parlamentu vytvořené na dobu českého předsednictví na adrese www.parliament.cz. Zájemci zde najdou harmonogram akcí, podrobnosti o akreditacích, přihláškách a další užitečné informace. Parlamentní web je propojen s oficiálními stránkami českého předsednictví i webovskými stránkami obou komor českého parlamentu.

Petr Kostka
tiskový tajemník
Kancelář Senátu
Parlament ČR
09/12/2008
 



Parlamentní akce